NPO 1 sluit 100 mensen op in voormalig kazerne

NPO 1 sluit 100 mensen op in voormalig kazerne

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Joep van Deudekom, Rob Urgert en Sophie Hilbrand zijn voor nieuw televisieprogramma opzoek naar 100 proefpersonen, die een week lang zullen worden opgesloten in een voormalige kazerne in Ede. In Het Instituut gaan Joep en Rob wetenschappelijk helemaal los op deze mensen.

De cabaretiers, bekend van het populaire VARA-programma De Kwis, worden bijgestaan door de meelevende Sophie Hilbrand. De 100 proefpersonen hebben geen contact met de buitenwereld en krijgen een gelijke behandeling: dezelfde kleding, hetzelfde eten, eenzelfde slaapplaats.

Een week lang worden de proefpersonen onderworpen aan tientallen onderzoeken en experimenten. De acht afleveringen laten tal van psychologische, sociale en fysieke experimenten zien. De 100 deelnemers zullen een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking zijn.

Het Instituut is een programma van NTR en BNN. Joep van Deudekom, Rob Urgert hebben al vaker programma’s gemaakt voor de NTR, zoals Met de Kennis van NU en Factchecker, en Sophie Hilbrand is sinds 2004 als presentatrice verbonden aan BNN en presenteert daar verschillende programma’s.

Bekijk Het Instituut op TVblik.nl/het-instituut