Wendy van Dijk wint kort geding tegen Quote

Wendy van Dijk wint kort geding tegen Quote

Geschreven door Daniël Schalk

Wendy van Dijk heeft het kort geding tegen zakenblad Quote gewonnen. De rechter heeft bepaald dat het zakenblad ten onrechte heeft geschreven dat de RTL4-presentatrice verslaafd was aan cocaïne en voor haar huwelijk met Erland Galjaard in een afkickkliniek heeft gezeten.

Het bericht van Quote is volgens de rechter niet te bewijzen en schadelijk voor de reputatie van de RTL4-presentatrice. Quote moet daarom rectificeren en Wendy een schadevergoeding betalen. Wendy was zelf ook bij het kort geding aanwezig en was erg boos op het zakenblad.

De advocaat van Quote zei in de rechtbank dat het bericht met een knipoog was geschreven en dat het in een rubriek staat die met een korrel zout moet worden genomen. Ondanks dat de rubriek niet geloofd moet worden zegt Quote zes anonieme bronnen te hebben die de geruchten bevestigen.

De advocaat van Wendy van Dijk noemde de verdediging van Quote van ‘schoolpleinniveau’ en voerde aan dat anonieme bronnen geen basis zijn voor berichtgeving. De rechter was het daarmee eens. Een medium mag niet zomaar berichten publiceren, ook niet als het bedoeld is als grap.

Wendy eiste naast dat er een rectificatie komt in Quote en dat er een verbod komt op verdere publicatie van het artikel een schadevergoeding van 15.000 euro. Hoeveel zij daadwerkelijk krijgt, moet nog worden bepaald. De schadevergoeding geeft Wendy aan een goed doel.