RTL met statement na kort geding Wendy van Dijk en Quote

RTL met statement na kort geding Wendy van Dijk en Quote

Geschreven door Daniël Schalk

RTL Nederland heeft vrijdag een statement naar buiten gebracht na het kort geding van Wendy van Dijk tegen zakenblad Quote, wat Van Dijk heeft gewonnen. De presentatrice spande een kort geding aan tegen het zakenblad omdat zij beweerde dat Van Dijk verslaafd was aan cocaïne.

“Rechter stelt Wendy van Dijk in het gelijk. Hij geeft hiermee een duidelijke grens aan voor roddel en achterklap. Goed dat de rechter onderstreept dat BN’ers geen publiek bezit zijn en dat je niet zomaar alles over ze kunt zeggen en schrijven”, aldus RTL Nederland, het moederbedrijf van de RTL-zenders.

De rechter heeft tijdens het kort geding bepaald dat het zakenblad ten onrechte heeft geschreven dat de Wendy verslaafd was aan cocaïne en voor haar huwelijk met Erland Galjaard in een afkickkliniek heeft gezeten. Het bericht is volgens de rechter schadelijk voor de reputatie van Wendy.

Quote moet rectificeren en Wendy een schadevergoeding betalen. Wendy eiste een schadevergoeding van 15.000 euro en een verbod op verdere publicatie van het artikel. Er moet nog bepaald worden hoeveel zij daadwerkelijk krijgt. Het bedrag geeft Wendy aan een goed doel.