Albert Verlinde: ‘Douwe Bob gaat naar het Songfestival’

Albert Verlinde: ‘Douwe Bob gaat naar het Songfestival’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Albert Verlinde heeft maandagavond in RTL Boulevard bekendgemaakt dat singer-songwriter Douwe Bob naar het Eurovisie Songfestival in de Zweedse hoofdstad Stockholm gaat. Volgens de showbizz-deskundige zou er op het moment van de uitzending een geheime ontmoeting plaatsvinden.

De geheime ontmoeting is een ontmoeting tussen Douwe Bob en ‘iemand van AVROTROS’. De Metro maakte maandagochtend bekend dat Douwe Bob, bekend door De Beste Singer-Songwriter van Nederland, voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival 2016 in Stockholm gaat.

AVROTROS liet weten dat het nog niet bekend is wie Nederland, na onder meer Trijntje Oosterhuis, The Common Linnets en Anouk, gaat vertegenwoordigen. Ook Songfestival-commentator Jan Smit ontkende het nieuws. “Dan weten ze meer dan wij”, zei de zanger maandagochtend op Radio 10.

“Wij gaan pas in januari beslissen  wie er naartoe gaan. Daar kan ik kort en bondig over zijn”, vervolgde hij in de ochtendshow Tim In de Morgen. Giel Beelen, de ontdekker van Douwe, ziet zijn deelname wel zitten. “Ik zou het tof vinden. Ik zou het echt heel gaaf vinden”, zei hij in RTL Boulevard.

Lees ook: 'Giel Beelen zou deelname Douwe Bob aan Songfestival ‘tof’ vinden'

Bekijk RTL Boulevard op TVblik.nl/rtl-boulevard