Thijs Römer speelt hoofdrol in Weemoedt met sterren

Thijs Römer speelt hoofdrol in Weemoedt met sterren

Geschreven door Pieter Jongsma

Acteur Thijs Römer speelt de hoofdrol in zijn eigen tv-serie Weemoedt met sterren, gebaseerd op zijn boek Weemoedt. Thijs kruipt voor de RTL5-serie, die hij ook medeproduceert, in de huid van artiestenmanager Job Weemoedt.

De Telegraaf meldt vandaag in haar weekend-editie Weekeinde dat Römer zelf de hoofdrol speelt. Thijs is ook medeverantwoordelijk voor de overige cast. "Het is vrij lastig", zegt Thijs. "Toen ik het schreef had ik geen mensen in mijn hoofd", vervolgt hij.

Het moeilijkste karakter om een actrice bij te vinden vind hij Fré. "Ik heb een beeld van haar, maar voor de serie heb ik opeens te maken met een mens met een eigen wil."

Misschien ligt de rol van Fré wel weggelegd voor zijn Moordvrouw-collega Wendy van Dijk. "In mijn hoofd is Fré blond en heel mooi op een alledaagse manier. Verre weg van ijdel." Hij vervolgt: "Iemand met wie je meteen een kopje koffie zou willen drinken... al drinkt ze thee, denk ik."

Weemoedt met sterren is naar verwachting in het najaar van 2016 te zien op RTL5. Thijs is eerst nog komend televisieseizoen te zien in het vijfde seizoen van de RTL4-serie Moordvrouw.

Bekijk Moordvrouw op TVblik.nl/moordvrouw