RTL Productions start nieuwe drama-unit

RTL Productions start nieuwe drama-unit

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

RTL Productions, het eigen productiehuis van RTL Nederland, is een nieuwe drama-unit gestart. De eerste productie van de drama-unit van RTL Productions is de dramaserie Weemoedt, gebaseerd op de roman Weemoedt: Over gevallen sterren en dingen die voorbij gaan van acteur Thijs Römer.

Thijs Römer, Ingrid Remeijsen en Halina Reijn zijn het team achter de drama-unit. Römer is creative director, Remeijsen uitvoerend producent en Reijn ontwikkelaar en schrijver. "Allemaal creatieve duizendpoten die ik namens RTL heel graag een extra uitlaatklep geef", aldus RTL-baas Erland Galjaard.

Galjaard gaat een keer in de zes weken met de nieuwe drama-unit om tafel. “Samen met een aantal collega’s uit mijn programmateam spreken we een keer in de zes weken af met Thijs, Ingrid en Halina. Het zijn hele fijne en gelukkig ook bruut eerlijke sessies, waar bakken goeie ideeën uit voortkomen.”

RTL Productions brengt in het voorjaar van 2017 de nieuwe dramaserie Weemoedt op de buis. “Gelukkig blijft het niet bij ideeën, want dit najaar al plukken we de eerste vrucht van onze nieuwe unit: Weemoedt”, vervolgt de RTL-baas, die al sinds 2011 de programmadirecteur van RTL is.

Maar het blijft niet bij Weemoedt, er komt namelijk nog veel meer aan. “Weemoedt is dus nog maar het begin. Als het aan ons ligt wordt er binnenkort nog veel meer weggedroomd, gelachen en een traantje weggepinkt bij mooi, nieuw Nederlands drama uit eigen koker. Wees gewaarschuwd!”

Lees ook: 'Weemoedt in het voorjaar van 2017 op RTL5'

Bekijk alle programma's van RTL4 op TVblik.nl