Dries Roelvink wil naar Eurovisie Songfestival

Dries Roelvink wil naar Eurovisie Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

Dries Roelvink wil volgend jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. De volkszangers is ervan overtuigd hoge ogen te gaan gooien, dat heeft hij laten weten aan de website Bekendeburen.nl. Nu Trijntje de finale van het Songfestival niet heeft gehaald is de vraag wie Nederland volgend jaar zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

“Ik begrijp best wel dat er veel mensen op Twitter gisteren als grap schreven: 'Waarom sturen we volgend jaar Dries niet?'. Ik denk dat ik een goede zou zijn. Kijk, de mensen kennen mij vooral van de gezellige meezingers, die ik in het land tijdens mijn optredens breng”, aldus de zanger die zijn leven en dat van zijn zoon Dave dit voorjaar liet volgen door camera’s voor een RTL5-programma.

Dries is, al zegt hij het zelf, erg goed in Engelstalige power ballads. “Maar... wat niet veel mensen weten is dat mijn grootste kracht ligt bij de Engelstalige power ballads. Zo ben ik ooit begonnen bij de platenmaatschappij Phonogram. En twee jaar geleden heb ik niet voor niks het album 'The songs I like to sing' uitgebracht.”

Hij vervolgt: “Ik denk zelfs dat er maar weinig zangers in Nederland zijn, die dit soort repertoire aankunnen.” Het bewijs dat hij goed is in power ballads is volgens hem zijn nummer ‘I know’, die hij in 2013 uitbracht. “Ik denk dat ik zeker niet kansloos zou zijn, als ik volgend jaar met een soort van power ballad zou worden uitgezonden.”

Ook Iris Kroes heeft aangegeven naar het Eurovisie Songfestival te willen.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival