EditieNL: ‘O’G3NE moet naar het Eurovisie Songfestival’

EditieNL: ‘O’G3NE moet naar het Eurovisie Songfestival’

Geschreven door Daniël Schalk

De meidengroep O’G3NE, bestaande uit Lisa, Amy en Shelley, is bij de EditieNL-kijkers de favoriet om Trijntje Oosterhuis op te volgen. 37 procent van de stemmers vinden dat O’G3NE Nederland volgend jaar moet vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

Het is niet bijzonder dat O’G3NE op de eerste plaats staat bij het RTL4-publiek. Lisa, Amy en Shelley wonnen afgelopen voorjaar het vijfde seizoen van The Voice Of Holland. Op de tweede plaats, met 14 procent van de stemmen, staat de band Within Temptation.

De derde plaats, is met 12 procent van de stemmen, voor singer-songwriter Dotan. Caro Emerald, die vorige week al aangaf dat de deur voor het Eurovisie Songfestival open staat, staat met 11 procent van de stemmen op de vierde plaats.

De rest van het rijtje wordt aangevuld door Kensington (8%), een Nederlandse DJ (7%), Eva Simons (6%), Alain Clark (4%) en Douwe Bob (2%). Iris Kroes, de winnares van het tweede seizoen van The Voice Of Holland, heeft aangegeven naar het Songfestival te willen. Ook volkszanger Dries Roelvink ziet het wel zitten om Nederland te vertegenwoordigen.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival