NOS-gijzelnemer Tarik Z. zwijgt in rechtszaal

NOS-gijzelnemer Tarik Z. zwijgt in rechtszaal

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De 20-jarige Tarik Z., die op 29 januari het NOS-gebouw binnendrong en zendtijd eiste, moest vandaag voor de rechter in Lelystad verschijnen. Op de zogeheten pro-formazitting kreeg Tarik Z. de gelegenheid om wat te zeggen over zijn actie begin januari. Zijn antwoord was daarop: “Daar heb ik nu geen behoefte aan.”

Tijdens de pro-formazitting werd gemeld dat het gedragsonderzoek naar Tarik Z. op 8 juni klaar is. Hij blijft in ieder geval vastzitten tot 19 juni, dan vind de inhoudelijke behandeling plaats. De advocaat van de 20-jarige ‘Journaalkaper’, zoals hij in de media wordt genoemd, Ton Visser, vroeg ook niet om schorsing van de hechtenis van zijn cliënt.

Tarik Z. wordt verdacht van gijzeling, bedreiging en verboden wapenbezit. Volgens de NOS was de 20-jarige man in de rechtszaal ontspannen.  Tarik Z. droeg geen pak en had ook geen bril op, zoals hij tijdens zijn actie op 29 januari wel had. Zijn advocaat zei vanochtend nog in het AD dat zijn cliënt geen verwarde of gestoorde indruk bij hem wekt.

Bekijk het NOS Journaal op TVblik.nl/journaal