Nog 10 dagen tot het Eurovisie Songfestival in Wenen

Nog 10 dagen tot het Eurovisie Songfestival in Wenen

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Over 10 dagen is de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen. Op dinsdag 19 mei vertegenwoordigd Trijntje Oosterhuis Nederland in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015. Nederland zal als vierde land aan de beurt zijn.

Onlangs werd bekend dat NPO Radio 2-DJ Gijs Staverman, musicalactrice Carolina Dijkhuizen, Media Professional Florent Luyckx, zangeres Hind en Creative Director Maurice Wijnen dit jaar in de Nederlandse vakjury voor het Eurovisie Songfestival in Wenen zitten.

Eind vorige maand werd bekend dat Edsilia Rombley dit jaar de punten zal geven namens Nederland. In de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen zal Edsilia de punten van het Nederlandse publiek en de Nederlandse vakjury doorgeven.

30 dagen geleden, toen we nog 40 dagen moesten wachten tot het Eurovisie Songfestival 2015, stond Trijntje Oosterhuis met haar nummer Walk along nog op de 24ste plaats bij de bookmakers. Trijntje is er in de afgelopen 25 dagen niet op vooruit gegaan want inmiddels staat Trijntje op de 28ste plaats bij de bookmakers.

Vorig jaar vertegenwoordigde Ilse DeLange en Waylon als The Common Linnets Nederland op het Eurovisie Songfestival. The Common Linnets werden uiteindelijk 2de op het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen. The Common Linnets stonden tot hun optreden in de halve finale van het Songfestival ook erg laag bij de bookmakers.

Over 12 dagen vind de tweede halve finale van het Songfestival in Wenen plaats. Over 14 dagen is het tijd voor de grote finale van de 60ste editie van het Eurovisie Songfestival. Oostenrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Frankrijk en Australië staan al in die grote finale. De andere landen moeten in de halve finale eerst strijden om een finaleplaats.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival