So You Think You Can Dance-jurylid Dan Karaty boos op RTL

So You Think You Can Dance-jurylid Dan Karaty boos op RTL

Geschreven door Daniël Schalk

Dan Karaty, jurylid van het RTL5-programma So You Think You Can Dance, is niet blij met de manier waarop RTL omgaat met het dansprogramma. Het jurylid laat op Social Media weten dat So You Think You Can Dance in België nog altijd een succes is, maar in Nederland niet.

“Vanwege geschuif met de programmering in de eerste helft van het seizoen”, laat de Amerikaan weten. Karaty denkt dat het einde van So You Think You Can Dance in zicht is door hoe RTL omgaat met het programma. “Ik geloof er sterk in dat deze geweldige show, dit sterke format, nog makkelijk tien jaar had meegekund, maar vanwege dingen die buiten mijn macht liggen, is dit mogelijk niet het geval.”

So You Think You Can Dance was voorheen altijd op de zondagavond te zien op RTL5 maar vanwege de concurrentie van Boer Zoekt Vrouw werden een deel van de uitzendingen verplaats naar de woensdagavond. De liveshow zijn wel weer te zien op de zondagavond. Hierdoor heeft het programma in Nederland veel kijkers verloren.

Ondanks de werkwijze van RTL gaat Karaty positief door met het huidige seizoen. “We hebben nog zes liveshows te gaan dit seizoen, en ik heb er zin in, ben toegewijd en gepassioneerd zoals ik altijd ben. Dansers doe je best, keep fighting and keep dreaming. Onze fans verdienen het.”

Dennis Weening, presentator van So You Think You Can Dance, begrijpt niet waarom het jurylid zijn statement heeft geplaats op Social Media. “Ik heb het gelezen en ik snap wel hoe gepassioneerd hij is over hoe het programma wordt gemaakt, dat vind ik dan wel weer mooi.” Hij vervolgt: “Het is jammer dat de kijkcijfers dan in één keer zo enorm tegenvallen, dus dat snap ik wel. Maar de rest waar hij het over heeft, weet ik niet precies.”

De presentator heeft geen idee waar de woede van Karaty plotseling vandaan komt. “Ik weet ook niet precies waar dit vandaan komt ineens van Dan. We spreken elkaar altijd heel veel. Dan moet altijd snel na de shows weg naar New York, waardoor we nooit de kans hebben gehad om echt met elkaar te spreken.” Weening sluit af: “Ik weet niet goed wat hier de achterliggende gedachte van is en wat ik hier over moet zeggen.”

Bekijk So You Think You Can Dance op TVblik.nl/so-you-think-you-can-dance