Edsilia Rombley, Charly Luske en Brownie Dutch in vakjury audities Junior Songfestival

Edsilia Rombley, Charly Luske en Brownie Dutch in vakjury audities Junior Songfestival

Geschreven door Pieter Jongsma

De audities voor het 13e seizoen van het Junior Songfestival gaan binnenkort van start. Dit jaar nemen soulzangeres Edsilia Rombley, singer-songwriter Charly Luske en producer Brownie Dutch plaats in de vakjury.

Zij beoordelen de zelfgeschreven nummers van de kandidaten. Uit de vele aanmeldingen dit jaar zijn 60 acts geselecteerd die het tegen elkaar op nemen tijdens de audities. Deze zijn vanaf augustus te zien in de reports van het Junior Songfestival bij AVROTROS op NPO Zapp. Presentatie van het programma is in handen van Jan Smit.

Tot 1 maart konden kinderen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar zich opgeven voor het Junior Songfestival 2015, als solist, duo of groepje van maximaal 4 personen. In totaal worden 60 acts door de vakjury beoordeeld en van commentaar voorzien. Daarnaast kiest de vakjury wie ze terug wil zien tijdens de finale-auditie.

Dit is de laatste horde voor de kandidaten voordat de definitieve 8 finale-acts van het Junior Songfestival worden geselecteerd. De finalisten gaan vervolgens aan de slag met professionele producers, maken hun eigen videoclip en krijgen workshops van diverse bekende artiesten. Wie van de finalisten zal Julia opvolgen als winnaar van het Junior Songfestival en Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale?

Junior Songfestival, vanaf 25 augustus bij AVROTROS op NPO Zapp.

Bekijk Junior Songfestival op TVblik.nl/junior-songfestival