Zapplive zoekt Nederlands beste jonge raptalent

Zapplive zoekt Nederlands beste jonge raptalent

Geschreven door Pieter Jongsma

NCRV’s Zapplive gaat vanaf dinsdag 5 februari op zoek naar het beste jonge raptalent van Nederland. Acht jonge talentvolle rappers, waaronder Alessandro (Junior Songfestival), Anouar (Hollands Got Talent) en Ismael (Jong Talent), gaan onder leiding van sterproducer Brownie Dutch (o.a. bekend van Ali B Op volle toeren) strijden om de Zapplive Rap Talent Award.

In vier superspannende voorrondes op dinsdag 5,12,19 en 26 februari, nemen steeds twee jonge rappers het tegen elkaar op. Met als doel een plek in de grote finale in Zapplive op dinsdag 5 maart.
Brownie Dutch produceerde speciaal voor de Zapplive Rap Talent Award vier verschillende rapbeats. De kandidaten mogen een van deze beats kiezen en schrijven hier zelf een tekst op.
De kijkers thuis en de jury in de studio (Brownie Dutch, Diggy Dex, Joshua van Chef’ Special en Darryl) beoordelen de rappers op performance, flow, delivery, tekst en uitstraling.

De winnaar van de finale op 5 maart, de beste jonge rapper van Nederland, wint studiotijd met Brownie Dutch. Samen met de sterproducer wordt het winnende rapnummer onder handen genomen om mogelijk te worden uitgebracht.