Jan Smit presenteert wederom het Junior Songfestival

Jan Smit presenteert wederom het Junior Songfestival

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Ook dit jaar presenteert Jan Smit het Junior Songfestival. Op dinsdag 18 augustus gaan de auditierondes van de juniorversie van het Songfestival van start. Vanaf dan zendt AVROTROS zeven weken lang elke dinsdag en donderdag de aanloop naar de finales uit op NPO Zapp. Naast de auditierondes maakt de kijker kennis met de finalisten en worden hun voorbereidingen naar de live finales gevolgd.

Dit jaar is het de dertiende keer dat jong en muzikaal talent tussen de 10 en 15 jaar kan meedingen om de Nederlandse inzending te worden van het Junior Eurovisie Songfestival. De internationale finale van het Junior Songfestival vindt dit jaar plaats in Bulgarije op zaterdag 21 november.

Honderden jonge zangers en zangeressen hebben zich opgegeven voor de dertiende editie van het Junior Songfestival. De kandidaten doen allemaal mee met hun zelfgeschreven nummers. Vanaf 18 augustus is te zien hoe de singer- songwriters in de dop worden beoordeeld door de vakjury, bestaande uit Zangers Charly Luske, Edsilia Rombley en Brownie Dutch. Zij bepalen welke deelnemers we gaan terugzien in de live finaleshows.

De finalisten die de strijd met elkaar aangaan in de live halve finales op zaterdag 19 en 26 september hebben ook met elkaar een nummer en videoclip opgenomen: Living Our Dream. De CD-presentatie vindt binnenkort plaats in aanwezigheid van presentator Jan Smit en finalisten van voorgaande jaren, waaronder tweeling Mylène & Rosanne (de winnaars van 2013), Rachel Traets (2011) en Ralf Mackenbach (2009). Ook de nummers die de finalisten in september live gaan zingen in de finaleshows zijn hier al op te beluisteren en hebben allemaal een eigen videoclip.

Junior Songfestival 2015 is vanaf 18 augustus wekelijks op dinsdag en donderdag zien bij AVROTROS op NPO 3. De live halve finales van Junior Songfestival 2015 zijn op zaterdag 19 en zaterdag 26 september te zien bij AVROTROS op NPO 3. Live finale Junior Songfestival op zaterdag 3 oktober bij AVROTROS op NPO 3.