Edsilia Rombley en Tabitha in jury Junior Songfestival

Edsilia Rombley en Tabitha in jury Junior Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Edsilia Rombley, Tabitha en Kaj van der Voort vormen dit jaar de vakjury van het Junior Songfestival. Het drietal zal op 28 september de vier finalisten beoordelen. Vorig jaar zat onder andere Buddy Vedder in de vakjury, maar hij zal de liveshow dit jaar samen met Romy Monteiro presenteren.

Max en Anne, die vorig jaar de nationale finale wonnen en Nederland mochten vertegenwoordigen, hebben ook een belangrijke rol. Samen met Anna, die vorig jaar tweede werd, zullen zij als de kinderjury de vier finale-acts beoordelen. Ook de kijkers thuis kunnen online hun stem uitbrengen.

De vier finalisten die het tegen elkaar zullen opnemen zijn de groepen MOVES en 6Times en de solisten Mannes en Matheu. Tijdens de nationale finale op zaterdag 28 september strijden zij om Nederland te mogen vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival in Gliwice-Silesia, Polen.

Het Junior Songfestival is zaterdag 28 september om 19:25 uur te zien op NPO Zapp. Je kunt Het Junior Songfestival terugkijken via Gids.tv.

Foto: AVROTROS / Marc Mingels