Nieuw seizoen Naked And Afraid op Discovery Channel

Nieuw seizoen Naked And Afraid op Discovery Channel

Geschreven door Daniël Schalk

Discovery Channel komt met een nieuw seizoen van Naked And Afraid waarin negen koppels, die elkaar nog niet kenden, de uitdaging aan gaan om drie weken lang naakt te overleven op enkele van de meest onherbergzame plekken op aarde.

"Het zijn stuk voor stuk ervaren survivalkenners, maar zonder kleren en met slechts één stuk zelfgekozen gereedschap is het allemaal wel wat extremer dan dat ze gewend zijn", laat Discovery Channel weten. "En ook het feit dat ze onder deze naakte omstandigheden moeten samenwerken met iemand van het andere geslacht, geeft de uitdaging een natuurlijk extra dimensie."

In de eerste aflevering zijn het de 32-jarige diëtiste Corinne en de 38-jarige beroepsvisser Chris die samen op het Caraïbische eiland Dominica moeten zien te overleven. Messcherpe rotsen en tropische regenbuien maken het verblijf al vanaf de eerste dag tot een zware opgave. En bij gebrek aan landdieren, zijn ze voor hun voedsel vooral aangewezen op het leven in de zee. Als ze tenminste vuur kunnen maken om hun vissen en krabben te bereiden.

"Samenwerken is cruciaal, maar daarvoor botsen de karakters van de zelfstandige Corinne en de alfaman Chris nogal heftig. Lukt het ze om de drie weken vol te maken op deze extreme plek? En vooral met elkaar...", vervolgd Discovery Channel.

Voor de 31-jarige Hakim en de 27-jarige Phaedra wacht een avontuur in het Himalayagebergte van India. Dat betekent dat ze niet alleen te maken hebben met de zwarte beren en giftige slangen die hier leven, maar ook met koude temperaturen 's nachts. Phaedra - die als kind al met haar ouders in het wild leefde en dus wel wat gewend is - was zo slim om een aansteker mee te nemen als gereedschap. Maar zelfs met een goed gemaakt onderdak en een kampvuur zijn de nachten zonder kleren erg koud.

Wat ook niet helpt is dat Phaedra op de eerste dag water drinkt zonder het eerst te koken, waardoor ze dagenlang kampt met hevige buikklachten en veel moet overgeven. Hakim is een ex-Irakveteraan en martial-arts-expert. Hij ziet het als zijn taak in het leven om er voor anderen te zijn en probeert zo goed mogelijk ook voor de zieke Phaedra te zorgen. Ondanks dat lopen de spanningen toch hoog op en dreigen ze ieder zelfstandig verder te gaan. "Er is een moment dat iemand verandert van een toegevoegde waarde tot een blok aan je been", aldus een gefrustreerde Hakim. Kunnen ze tijdig hun problemen uitspreken en samen de expeditie voltooien?

Naked And Afraid is vanaf donderdag 12 februari tot en met donderdag 9 april om 21:00 uur te zien op Discovery Channel.