Acteur Loek Peters leent zijn stem aan Discovery Channel

Acteur Loek Peters leent zijn stem aan Discovery Channel

Geschreven door Pieter Jongsma

Acteur Loek Peters, bekend van onder meer de succesvolle serie Penoza gaat de voice-over inspreken voor het nieuwe wetenschapsprogramma “Deadly Dilemmas” dat Discovery Channel uitzendt. Peters is vanaf vrijdag 2 mei om 21:00u voor het eerst te horen op dé mannenzender van Nederland.


Arno Flapper, Channel Manager Discovery Channel & Digital bij Discovery Networks Benelux:
 “Met Loek als voice-over van Deadly Dilemmas geven we de zender iets meer een lokaal karakter. Als acteur weet Loek zich goed in de sfeer van het programma te verplaatsen en hij spreekt de kijker op een serieuze maar tegelijkertijd luchtige manier aan. Dit is ook precies de sfeer van Deadly Dilemmas; leuk en leerzaam tegelijk. Niettemin blijft Daniel Mulder onze vaste zenderstem en ik zie de samenwerking met Loek als een mooie toevoeging aan de zender.”

Loek Peters
Loek Peters is een Nederlandse acteur, bekend van televisieproducties zoals “Penoza” (KRO) en “Zusjes” (NTR). Ook was hij te zien in de internationale succesvolle speelfilms “Kauwboy” uit 2012, die op het Filmfestival van Berlijn de glazen beer voor beste jeugdfilm won, en "Achtste groepers huilen niet”, die werd bekroond met een Gouden Kalf op het Nederlands Filmfestival. In 2008 werd Peters ook genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie 'beste mannelijke bijrol' voor zijn rol in de dramafilm “Het echte leven”. Komende zomer is Loek te zien in de bioscoopfilm “Oorlogsgeheimen”, naar het bekroonde boek van Jacques Vriens.

Deadly Dilemmas
Deadly Dilemmas is het nieuwe wetenschapsprogramma waarin de kijker een potentieel dodelijke situatie voorgeschoteld krijgt met twee mogelijkheden om de situatie te overleven. Kun je bijvoorbeeld beter drie dagen oude rijst of drie dagen oude gebraden kip eten? En, kun je beter non-stop niezen of non-stop hikken? Vier wetenschappers vertellen per geval wat het juiste antwoord is en geven daar een onderbouwde verklaring voor. Zo leer je dat je je beter kunt verstoppen in een container vol pinda’s dan in een container vol pistachenootjes. Handig, je weet immers maar nooit. Deadly Dilemmas is vanaf vrijdag 2 mei om 21:00 uur te zien opDiscovery Channel en Discovery Channel HD.