Suze en Chelsea verzekerd van een plek in finale Junior Songfestival

Suze en Chelsea verzekerd van een plek in finale Junior Songfestival

Geschreven door Pieter Jongsma

Suze en Chelsea zijn rechtstreeks door naar de finale van het Junior Songfestival 2014. Dit besloot onder meer de vakjury, bestaande uit Xander de Buisonjé, Niels Geusebroek en Yvonne Coldeweijer, na een spannende eerste halve finale die vanavond werd gepresenteerd door Jan Smit.

Behalve de stem van de vakjury telde ook die van de kinderjury - o.l.v. de tweeling Mylene & Rosanne, de winnaars van vorig jaar - mee, evenals die van de kijkers thuis. De bel- en sms-opbrengsten van het stemmen gaan naar Cordaid Kinderstem. Sem en Bobby & Ella zijn niet automatisch door naar de nationale finale van zaterdag 27 september, maar maken alsnog kans op een finaleplek middels de wildcard.

Punten:
1) Suze (15 jaar uit Pijnacker-Nootdorp) – liedje: Holiday (34 punten)
2) Chelsea (13 jaar uit Badhoevedorp) – liedje: Waarom (30 punten)
3) Sem (12 jaar uit Utrecht) – liedje: Je staat op nummer 1 (27 punten)
4) Bobby & Ella (beiden 12 jaar uit Amsterdam en Hilversum) – liedje: Hard To Explain (26 punten)

Wildcard
Sem en Bobby & Ella maken allebei alsnog kans op een finaleplek middels de wildcard, evenals de twee finale-acts die volgende week niet automatisch doorgaan. Meteen na de tweede halve finale van zaterdag 20 september kunnen kijkers hiervoor hun stem uitbrengen opjuniorsongfestival.nl. De winnaar van het Junior Songfestival 2014 mag Nederland op 15 november vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Malta.

Cordaid Kinderstem
Het Junior Songfestival steunt Cordaid Kinderstem. De bel- en sms-opbrengsten van het stemmen op de finalisten tijdens de live shows worden geschonken aan dit goede doel. Cordaid Kinderstem helpt de meest kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden met een stabiele, veilige thuisbasis en goed onderwijs, waardoor zij een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. Tijdens de finales laten de finalisten hun stem horen, waarmee zij een stem geven aan de toekomst van deze kinderen. Voor meer informatie over Cordaid Kinderstem ga naar:actievoorkinderstem.nl