Vier van de vijf finalisten Junior Songfestival 2014 bekend

Vier van de vijf finalisten Junior Songfestival 2014 bekend

Geschreven door Pieter Jongsma

Ook Julia en Sebastiaan zijn door naar de finale van het Junior Songfestival 2014 van zaterdag 27 september.

Zij sluiten zich aan bij de twee winnaars van vorige week, Suze en Chelsea. Dit maakte presentator Jan Smit zaterdag bekend aan het einde van de spannende 2e halve finale.

Anne & Anique en Beau maken, evenals de twee overblijvers van vorige week, Sem en Bobby & Ella, nog kans om in de finale te komen middels de felbegeerde wildcard. Wie de wildcard krijgt is aan het publiek, die sinds de uitslag van vanavond tot 21 september 10.00 uur haar stem hiervoor uit kan brengen op juniorsongfestival.nl.

Uitslag 2e halve finale:
1) Julia (14 jaar uit Zeewolde), liedje: Around - 36 punten
2) Sebastiaan (14 jaar uit Oosterbeek), liedje: 2Gether We Are One - 28 punten
3) Anne & Anique (13 en 14 jaar uit Spanbroek), liedje: Dromen - 27 punten
4) Beau (10 jaar uit Spaubeek), liedje: De Wind - 26 punten

Wildcard kanshebbers
Tijdens het report op donderdag 25 september om 16.25 uur op NPO Zapp zien we wie de wildcard gewonnen heeft en alsnog in de finale staat. De kanshebbers zijn:
*Bobby & Ella (beiden 12 jaar uit Amsterdam en Hilversum) – liedje: Hard To Explain
*Sem (12 jaar uit Utrecht) – liedje: Je staat op nummer 1
*Anne & Anique (13 en 14 jaar uit Spanbroek) - liedje: Dromen
*Beau (10 jaar uit Spaubeek) - liedje: De Wind

Grote live finale Junior Songfestival 2014
Op zaterdag 27 september zetten in totaal vijf acts nog eenmaal hun beste beentje voor. De presentatie ligt in handen van Jan Smit. De vakjury, bestaande uit Xander de Buisonjé, Niels Geusebroek en Yvonne Coldeweijer, beslist evenals de kinderjury - o.l.v. de tweeling Mylene & Rosanne, de winnaars van vorig jaar - en kijkers thuis wie de winnaar wordt. De winnaar vertegenwoordigt Nederland op 15 november tijdens de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival 2014 in Malta.

Cordaid Kinderstem
Het Junior Songfestival steunt Cordaid Kinderstem. De bel- en sms-opbrengsten van het stemmen op de finalisten tijdens de live shows worden geschonken aan dit goede doel. Cordaid Kinderstem helpt de meest kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden met een stabiele, veilige thuisbasis en goed onderwijs, waardoor zij een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. Tijdens de finales laten de finalisten hun stem horen, waarmee zij een stem geven aan de toekomst van deze kinderen. Voor meer informatie hierover en over Cordaid Kinderstem ga naar: actievoorkinderstem.nl.

Online
Na 18 maanden bereikte het YouTube kanaal van Junior Songfestival vandaag 21 miljoen views. De best bekeken video is 2,1 miljoen keer bekeken. Dit is de videoclip van de winnaressen van vorig jaar, de tweeling Mylène & Rosanne met hun liedje 'Double Me'. Daarnaast heeft Junior Songfestival 17.558 volgers, dat is meer dan op Twitter, Facebook en Instagram op dit moment.