Julia winnaar Junior Songfestival 2014

Julia winnaar Junior Songfestival 2014

Geschreven door Pieter Jongsma

De 15-jarige Julia uit Zeewolde is de grote winnaar van het Junior Songfestival 2014. Met haar liedje 'Around', dat is geproduceerd door The Rocketeers, vertegenwoordigt zij op 15 november Nederland tijdens de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival 2014 op Malta.

Dit werd unaniem besloten door de vakjury, bestaande uit Xander de Buisonjé, Niels Geusebroek en Yvonne Coldeweijer, de kinderjury, o.l.v. de tweeling Mylene & Rosanne, de winnaars van vorig jaar - en de kijkers thuis onder toeziend oog van de notaris. Julia ontving per jury het maximaal aantal punten en kwam op een totaalstand van 36 punten.

De reactie van de 15-jarige Julia uit Zeewolde op haar overwinning: "Dit had ik zeker niet verwacht. Ik vind het super gaaf dat ik heb gewonnen en ga nu eerst heel hard feestvieren."

Puntenverdeling:
1.) Julia (15 jaar, uit Zeewolde) - liedje: Around (36 punten)
2.) Chelsea (13 jaar, uit Badhoevendorp) - liedje: Waarom (30 punten)
3.) Suze (15 jaar, uit Pijnacker-Nootdorp) – liedje: Holiday (26 punten)
4.) Sebastiaan (14 jaar uit Oosterbeek) - liedje: 2Gether We Are One (25 punten)
5.) Anne & Anique (beiden 14 jaar, uit Spanbroek) – liedje: Dromen (21 punten)

JSF Online
Het Junior Songfestival was ook online een groot succes. Na 18 maanden bereikte het YouTube kanaal van Junior Songfestival vandaag ruim 22 miljoen views. De best bekeken video is 2,1 miljoen keer bekeken. Dit is de videoclip van de winnaressen van vorig jaar, de tweeling Mylène & Rosanne met hun liedje 'Double Me'. Daarnaast heeft Junior Songfestival 18.607 volgers, dat is meer dan op Twitter, Facebook en Instagram op dit moment.
De inschrijving voor het Junior Songfestival 2015 is geopend. Kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar kunnen zich inschrijven via juniorsongfestival.nl.

Cordaid Kinderstem
Het Junior Songfestival steunt Cordaid Kinderstem. De bel- en sms-opbrengsten van het stemmen op de finalisten tijdens de live finale wordt geschonken aan dit goede doel. Cordaid Kinderstem helpt de meest kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden met een stabiele, veilige thuisbasis en goed onderwijs, waardoor zij een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. Tijdens de finales laten de finalisten hun stem horen, waarmee zij een stem geven aan de toekomst van deze kinderen. Voor meer informatie hierover en over Cordaid Kinderstem ga naar: actievoorkinderstem.nl.