SBS6 wou Utopia eerst niet hebben

SBS6 wou Utopia eerst niet hebben

Geschreven door Daniël Schalk

Het had niet veel gescheeld of RTL5 had Utopia uitgezonden in plaats van SBS6. Het AD meldt dat SBS6 de real life soap Utopia, het programma van John de Mol, eerst niet wou hebben. En dat is best vreemd aangezien John de Mol medeaandeelhouder is van de SBS-zendergroep.

Het ging lange tijd niet goed tussen John de Mol en Sanoma, de andere mede-eigenaar van SBS. Sanoma zou de deal hebben tegengewerkt. John de Mol had toen gezegd om naar de concurrent te stappen met het format, maar dat pakte anders uit. “Toen we naar RTL stapten, zei SBS ineens: ‘laten we het tóch maar doen’”, zegt John de Mol.

De slechte relatie tussen Talpa, het mediabedrijf van John de Mol, en Sanoma zou zijn ontstaan toen Talpa vorig jaar de rechten van Sanoma in SBS wilde kopen. Volgens de Mol is de relatie tussen de twee aandeelhouders nu hersteld en kunnen de twee weer samen door één deur.

Utopia is in Nederland sinds januari 2014 te zien op televisie en is sinds de start een groot succes. Ook het buitenland is enthousiast over het programma uit de koker van John de Mol. De Mol verkocht zijn programma al aan Amerika, Duitsland en Turkije.