Derde seizoen van The Borgias bij de AVRO op Nederland 2

Derde seizoen van The Borgias bij de AVRO op Nederland 2

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vanaf aanstaande maandag zendt de AVRO het derde seizoen van de dramaserie The Borgias uit op Nederland 2. Iedere maandagavond om 22.50 uur zijn weer de ontwikkelingen te volgen van de beruchte Borgia-familie, die met Rodrigo Borgia - oftewel Paus Alexander VI, in de 15e eeuw de macht heeft in Rome en het Vaticaan.

Eén van de hoofdrollen in deze succesvolle serie wordt vertolkt door de Nederlandse actrice Lotte Verbeek die als Giulia Farnese de minnares is van Paus Alexander VI (Jeremy Irons).

Terwijl de vergiftigde Paus Alexander voor zijn leven vecht, ontbrandt er tussen de kardinalen een heftige strijd voor het pausschap. Cesare en Micheletto ontdekken de bron van het moordcomplot, maar Della Rovere is op alles voorbereid. Bovendien is hij niet degene die snode plannen smeedt. Catherine Sforza heeft haar persoonlijke sluipmoordenaar, Rufio, op pad gestuurd om de Borgia's van de troon te stoten. Gelukkig zorgt Lucrezia er met haar scherpe verstand voor dat de familie haar greep op de macht misschien toch niet verliest.