2.700 inzendingen voor AVRO's fotowedstrijd 'Het Zelfportret'

2.700 inzendingen voor AVRO's fotowedstrijd 'Het Zelfportret'

Geschreven door Pieter Jongsma

Met bijna 2.700 inzendingen is vannacht de inzendtermijn voor AVRO's fotowedstrijd 'Het Zelfportret' verstreken. De vakjury, bestaande uit fotografen Dana Lixenberg en Robin de Puy en beeldend kunstenaar Jasper Krabbé buigt zich nu over de inzendingen.

De winnaar van de juryprijs wordt op zaterdag 29 maart 2014 in Opium TV bekend gemaakt. De winnende foto wordt afgedrukt in Pf Magazine en de maker van de foto krijgt een fotocamera. Een selectie van vijftig foto’s wordt van 25 maart tot en met 25 april tentoongesteld in Beeld en Geluid.

Daarnaast kan er vanaf nu door het publiek gestemd worden op alle inzendingen. Ook de winnaar van de publieksprijs krijgt een fotocamera. De publieksprijs wordt op zaterdag 29 maart om 20.00 uur bekend gemaakt op kunst.avro.nl.

De fotowedstrijd maakt onderdeel uit van de Fotografiemaand bij de AVRO, waarin Kunstuur, Close Up en Opium TV ruime aandacht besteden aan de verschillende facetten van fotografie. Op kunst.avro.nl zijn er dagelijks nieuwe reportages, besprekingen, winacties en interviews te vinden.