Cappella Amsterdam te gast in AVRO's De Tiende van Tijl

Cappella Amsterdam te gast in AVRO's De Tiende van Tijl

Geschreven door Pieter Jongsma

Vandaag ontvangt AVRO-presentator Tijl Beckand kamerkoor Cappella Amsterdam in De Tiende van Tijl. Dit internationaal geroemde koor verzorgt deze week niet alleen de live muziek, maar waagt zich ook aan de razendsnelle 'Flight of the Bumblebee'.

Het laat een opzienbarende versie horen die nog nooit eerder is vertoond. Ook is er weer jong operatalent aanwezig in de studio: Ruth Willemse en Wendeline van Houten zingen de Barcarolle van Jacques Offenbach. Dit belooft dus een muzikaal spektakel te worden!

Dit seizoen is er in De Tiende van Tijl extra aandacht voor Nederlandse componisten, met aanstaande vrijdag een portret over Jacob van Eyck. Deze blind geboren jonkheer was musicus, componist en beiaardier. Zijn omvangrijke werk ‘Der Fluyten Lusthof’ voor de blokfluit staat internationaal gezien nog altijd zeer hoog in aanzien.

Vaste pianiste Daria van den Bercken is ook weer aanwezig. In De Tiende van Tijl brengt ze muzikale accenten aan in de verhalen van Tijl en begeleidt ze de muzikale gasten in de studio.

De Tiende van Tijl, vrijdag 9 mei, Nederland 3 - 20.30 uur.