SBS6 steekt Eredivisie-geld in dramaseries

SBS6 steekt Eredivisie-geld in dramaseries

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6 gaat het geld dat zij, met het verliezen van de Eredivisie-uitzendrechten, nu niet uitgeven, steken in meer dramaproducties, dat laat de zender vandaag weten in De Telegraaf.

SBS6 aasde net als RTL en de NOS op de samenvattingen van de Eredivisie, maar de NOS ging er uiteindelijk vandoor met de uitzendrechten. Een teleurstelling voor SBS6, "We vinden het uiteraard jammer dat wij de uitzendrechten van de eredivisie niet hebben gekregen.”, laat SBS6 weten. “Aan de andere kant biedt het ons ook de mogelijkheid om meer te investeren in andere producties, zoals mooie nieuwe dramaseries.”

SBS-programmadirecteur Remko van Westerloo zei eerder deze week nog erg te hopen op de Eredivisie, “Het is natuurlijk een heel krachtig signaal naar de hele markt als je de Eredivisierechten kunt binnenslepen.” Toch gaf hij al meteen aan ook een geweigerd bod te kunnen accepteren, “Het is niet essentieel voor de zender, we redden het ook zonder. Ook voor ons blijft het een heel hoop geld.”

De NOS bood naar verluidt ruim 20 miljoen euro per seizoen voor de Eredivisie uitzendrechten. RTL en SBS zouden er 10 miljoen voor over hebben gehad.