Dokter Tinus en Danni Lowinski naar maandagavond

Dokter Tinus en Danni Lowinski naar maandagavond

Geschreven door Daniël Schalk

De SBS6-dramaseries Dokter Tinus en Danni Lowinski moeten plaatsmaken voor de Champions League. Vanaf dit najaar zend SBS6 de Champions League uit, de Champions League-wedstrijden worden altijd gespeeld op dinsdag- en woensdagavond.

Om Dokter Tinus en Danni Lowinski niet constant te onderbreken voor de Champions League-wedstrijden heeft SBS6 besloten beide dramaseries, die het al een aantal seizoenen goed doen op de woensdagavond, te verplaatsen naar de maandagavond.

“De dramaseries Danni Lowinksi en Dokter Tinus verhuizen naar de maandag, dat wordt onze vaste drama-avond”, laat SBS-baas Peter Lubbers donderdag weten in De Telegraaf. Of Dokter Tinus en Danni Lowinski de sterke maandagavond van NPO 1 aankunnen is maar de vraag.

De maandagavond van RTL4 is al jarenlang de crime-avond van de zender, maar deze avond trekt steeds minder kijkers. Als er geen wedstrijden zijn zend SBS6 onderbreekbare-programma’s uit. “Op de dagen dat er geen wedstrijden zijn, zenden we programma’s uit die de kijker niet wekelijks hoeft te volgen, zoals NCIS of een lijstjesprogramma”, aldus Lubbers.

De baas van SBS is heel erg blij met de komst van het voetbaltoernooi, dat veel van de programmering van SBS6 in de war schopt. “De Champions League past perfect bij familiezender SBS6, daar kan een vader met z’n zoon naar kijken”, zegt hij.

Bekijk Dokter Tinus op TVblik.nl/dokter-tinus