Piets weerbericht weer na Hart van Nederland

Piets weerbericht weer na Hart van Nederland

Geschreven door Daniël Schalk

Het weerbericht op SBS6 met weerman Piet Paulusma word vanaf vandaag weer uitgezonden na het nieuwsprogramma Hart van Nederland en voor Show Laat. SBS6 verplaatste Piets weerbericht in juli 2013 naar een later tijdstip en werd vanaf toen pas uitgezonden na Show Laat, SBS6 had twee redenen voor de verplaatsing van het weerbericht.

De eerste reden was dat de zender wou onderzoeken of de kijkers van Hart van Nederland zouden blijven kijken naar Show Laat zonder dat Piets Weer ertussen zat. De tweede reden was dat Paulusma nu een langer weerpraatje kon houden.

Piets weerbericht werd vanaf 15 juli 2013 uitgezonden rond 23:30 uur in plaats van rond 22:30 uur, maar Piet Paulusma mag nu toch weer terug naar zijn oude vertrouwde tijdstip om 22:30 uur.  Het verplaatsen van het weerbericht dee wel goed voor Show Laat, zo keken er afgelopen dinsdag nog 615.000 kijkers, toen Piets weerbericht nog tussen Hart van Nederland en Show Laat inzat scoorde het programma veel lager.

Voor Piet Paulusma kwam de verhuizing minder goed uit want het weerbericht trok de afgelopen maanden steeds rond de 300.000 kijkers. Op het oude tijdstip trok Piets Weer rond de 600.000 kijkers en is dus veel kijkers verloren met zijn nieuwe plekje. Wat de uiteindelijke reden is waarom SBS6 Piet Paulusma voortaan weer uitzend om 22:30 uur is niet bekend.