Inschrijving gesloten, zó gaat de selectieprocedure nu verder
Bron: AVROTROS

Inschrijving gesloten, zó gaat de selectieprocedure nu verder

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De aanmeldperiode om de Nederlandse inzending te worden voor het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö is voorbij. Zaterdagnacht om 00:00 uur sloot de inschrijving. Artiesten, componisten, tekstschrijvers, producers en platenlabels konden tot en met zaterdag 30 september een nummer insturen.

De Nederlandse selectiecommissie zal de komende periode in een aantal sessies alle ingezonden nummers luisteren en een klein aantal selecteren. De teams achter deze liedjes worden uitgenodigd om het nummer live voor de selectiecommissie te zingen. Hierna wordt de Songfestival-inzending gekozen.

Er zijn drie nieuwe leden aan de selectiecommissie toegevoegd. De commissie wordt aangevoerd door de nieuwe voorzitter Twan van de Nieuwenhuijzen, hij volgt AVROTROS-directeur Eric van Stade op. Jan Smit is ook vertrokken. Voor hem komen twee artiesten in de plaats, Jacqueline Govaert en Jaap Reesema.

De overige commissieleden zijn Carolien Borgers, Hila Noorzai, Sander Lantinga en Songfestival-commentator Cornald Maas. Het zevental besluit medio december wie er in mei 2024 namens Nederland zal afreizen naar Zweden, waar het Songfestival door de tweede overwinning van Loreen plaatsvindt.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!