Social Update: Gustaph krijgt gouden plaat en TuralTuranX emotioneel na halve finale
Bron: EBU

Social Update: Gustaph krijgt gouden plaat en TuralTuranX emotioneel na halve finale

Geschreven door Redactie

Alle betrokkenen van het Songfestival zijn zich druk aan het voorbereiden voor Liverpool. Wij struinen de socials af en volgen de crew en artiesten in hun voorbereiding.

De Belgische inzending Gustaph werd gisteren verrast op het podium bij de Eurovision Village. De zanger kreeg een gouden plaat in handen voor zijn nummer ‘Because Of You’. Stef trok precies hetzelfde gezicht met totale verbijstering als het moment waarop hij Eurosong won.

Hoe leuk de halve finales ook zijn, hoe zuur het ook is voor de inzendingen die niet door gaan naar de finale. TuralTuranX uit Azerbeidzjan knuffelden met alle kandidaten na het harde nieuws dat ze niet door waren. ‘Alle knuffels en lieve woorden maakten deze ervaring onvergetelijk’ geven de zangers aan.

Joker Out uit Slovenië leert de finse Kaaijara hun inzending Carpe Diem. Stap 1 is meeklappen met het nummer, stap 2 doe je door de A-AAA mee te zingen. De tutorial wordt compleet gemaakt door te buigen op het einde. Doe jij vanavond ook mee?

Er werd er veel naar gevraagd en Alika laat het nu zien op haar eigen Instagram. Dit is de inzending uit Estland zonder pony!

De Nederlandse producer Wouter Hardy is dit jaar ook in Liverpool aanwezig. Wouter heeft meegewerkt aan Arcade, Tout l'univers van Gjon’s Tears en dit jaar aan Alika van Estland. Nadat de finales klaar zijn, gaat hij rechtstreeks door naar de natuur van Schotland om daar te kamperen. Dat doet hij niet met alleen maar een tent, hij laat zien op zijn Instagram wat zijn vervoersmiddel is. 

De Australische inzending Sheldon Riley van vorig jaar plaatste deze video. De zanger is vroeg opgestaan om de show te kijken vanuit Australië. Hij is geraakt door het nummer van Loreen. Bekijk de TikTok van Sheldon Riley hier

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op FacebookTwitterInstagram en TikTok én word lid van onze Facebook-groep!