Songfestival Vandaag: Gustaph repeteert twee keer, geeft kijkje backstage in tv-docu
Bron: EBU

Songfestival Vandaag: Gustaph repeteert twee keer, geeft kijkje backstage in tv-docu

Geschreven door Daniël Schalk

Iedere ochtend blikt Songfestival Update vooruit op de dag in Liverpool.

Nederland mag dan met Mia en Dion zijn uitgeschakeld, het Eurovisie Songfestival 2023 is pas net begonnen. Morgen vindt in gaststad Liverpool de tweede halve finale plaats, met daarin België en Teya & Salena van Oostenrijk. Vandaag wordt de tweede halve finale twee keer in zijn geheel gerepeteerd.

Om 14:30 uur start de eerste Dress Rehearsal van de tweede halve finale. Vanavond om 21:00 uur wordt de show nog een keer van begin tot eind gerepeteerd, inclusief de opening en de pauze-acts. Morgenmiddag wordt de tweede halve finale nog een keer gerepeteerd, ‘s avonds is dan de echte show.

Gustaph’s weg naar Liverpool

De Belgische Gustaph zal in de tweede halve finale strijden om een finaleplaats. Aan de vooravond van zijn optreden in de M&S Bank Arena is op tv-zender VRT 1 een documentaire over de zanger te zien. Voor de docu sprak Gustaph uitgebreid met de Vlaamse Songfestival-commentator Peter Van de Veire.

Gustaph vertelt over de weg die hij heeft afgelegd naar Liverpool: van zijn eerste optreden als kind tot de laatste repetities voor het Songfestival. De documentaire laat de volledige Songfestival-reis van Gustaph zien met exclusieve backstage beelden, archiefbeelden en het interview met Peter Van de Veire.

De documentaire is om 21:25 uur te zien op VRT 1, bij KPN te zien op kanaal 29 en bij Ziggo op kanaal 51.

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én word lid van onze Facebook-groep!