Songfestival Vandaag: Mia en Dion over loper tijdens openingsceremonie, met docu op tv
Bron: AVROTROS / Jasper Suyk

Songfestival Vandaag: Mia en Dion over loper tijdens openingsceremonie, met docu op tv

Geschreven door Daniël Schalk

Iedere ochtend blikt Songfestival Update vooruit op de dag in Liverpool.

Er wordt in gaststad Liverpool al een week lang volop gerepeteerd, maar vanmiddag wordt het Eurovisie Songfestival 2023 officieel geopend met de openingsceremonie. Alle inzendingen zullen vanmiddag de turquoise loper betreden, zich laten fotograferen en de aanwezige journalisten te woord staan.

De openingsceremonie is de enige activiteit voor de inzendingen vandaag. Er wordt niet gerepeteerd in de M&S Bank Arena. De repetities gingen zondag 30 april van start. Alle inzendingen hebben nu twee keer op het podium gestaan. Morgen wordt de eerste halve finale twee keer in zijn geheel gerepeteerd.

Big Eurovision Welcome

De nationale loterij van het Verenigd Koninkrijk trapt de Songfestival-week vanavond af met een groots openluchtconcert bij St George’s Hall. Er zijn optredens van onder meer oud-winnaars Jamala en Conchita Wurst. De bands Atomic Kitten, The Lightning Seeds en The Real Thing zijn ook van de partij.

De Britse popgroep Frankie Goes To Hollywood treedt ook op. Voor het eerst in 36 jaar treedt de groep op in de originele bezetting. Frankie Goes To Hollywood scoorde in de jaren tachtig hits met onder meer Relax, The Power Of Love en Two Tribes. In 1987 ging de groep met zanger Holly Johnson uit elkaar.

Documentaire Mia & Dion

NPO 3 zendt vanavond een documentaire over Mia Nicolai en Dion Cooper uit. In de docu wordt het gelegenheidsduo gevolgd in hun weg naar Liverpool. De docu, die Missie Songfestival heet, laat zien hoe de twee relatief onervaren artiesten zich met hulp van Duncan Laurence voorbereiden op het Songfestival.

Missie Songfestival is vanavond om 21:15 uur te zien op NPO 3.

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én word lid van onze Facebook-groep!