Songfestival Vandaag: Laatste individuele repetities, Engeland bezig met kroning Charles
Bron: EBU

Songfestival Vandaag: Laatste individuele repetities, Engeland bezig met kroning Charles

Geschreven door Daniël Schalk

Iedere ochtend blikt Songfestival Update vooruit op de dag in Liverpool.

In het Verenigd Koninkrijk zijn ze vandaag niet bezig met het Eurovisie Songfestival, maar met de kroning van King Charles. De 74-jarige Charles is al een paar maanden koning, maar vandaag wordt hij officieel gekroond tijdens een ceremonie in Londen. Zijn vrouw Camilla zal vanaf vandaag ook koningin zijn.

De kroning is ook in Nederland te volgen. NPO 1 doet vanaf 10:00 uur verslag van de ceremonie. In de studio in Hilversum ontvangt NOS-presentator Jeroen Overbeek voormalig Verenigd Koninkrijk-correspondent Tim de Wit en koningshuisdeskundige Justine Marcella. Er zijn ook verslaggevers in Engeland.

Repetities gaan door

Ondertussen vinden in Liverpool de laatste individuele repetities plaats. Oekraïne en de Big Five-landen Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk hebben in de M&S Bank Arena hun tweede repetitie. Songfestival-organisator EBU brengt 30 seconden van deze repetities naar buiten.

Na vandaag hebben alle landen dus twee keer individueel gerepeteerd. Morgen vinden er in gaststad Liverpool geen repetities plaats, want dan is de traditionele openingsceremonie. Maandag wordt de eerste halve finale twee keer in zijn geheel gerepeteerd. Dan komen Mia en Dion dus ook weer in actie.

Repetitieschema 6 mei:

  • 11.30 - 11.50 uur: Duitsland
  • 11.55 - 12.15 uur: Frankrijk
  • 12.20 - 12.40 uur: Italië
  • 12.45 - 13.05 uur: Oekraïne
  • 13.10 - 13.30 uur: Spanje
  • 13.35 - 13.55 uur: Verenigd Koninkrijk

START: 3xSongfestival

Vanmiddag start de Songfestival Update-serie 3xSongfestival op YouTube. Iedere dag bespreken Vincent en Daniël van Songfestival Update de drie meest opvallende momenten uit de Songfestival-bubbel. Vincent en Daniël blikken vandaag terug op de onthulling van het podium en de individuele repetities.

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én word lid van onze Facebook-groep!