Kan Lord of the Lost rekenen op koninklijke steun?
Bron: NDR

Kan Lord of the Lost rekenen op koninklijke steun?

Geschreven door Sebastiaan Boers

Duitsland-watcher Sebastiaan volgt Lord of the Lost in aanloop naar het Songfestival.

Langzaam maar zeker is de rust in Duitsland teruggekeerd. Ik krijg sterk de indruk dat Duitsland blij is met de inzending van dit jaar. De band Lord of the Lost komt erg sympathiek over en is wellicht een kanshebber in de finale van het Eurovisie Songfestival, want na vorig jaar wordt het wel weer eens tijd dat Duitsland weer eens meedoet en meetelt.

De Duitse inzending heeft inmiddels al kennisgemaakt met wel zeer belangrijke inwoners uit gastland Engeland. Niemand minder dan King Charles en zijn vrouw, Camilla, waren in Duitsland. Hierbij kon een ontmoeting natuurlijk niet ontbreken. Is dit een soort van ‘vriendjespolitiek’? Zou het bezoek van de koning van Engeland een stukje helpen?

Bijzonder is het in ieder geval natuurlijk wel. Wie kan er nu zeggen dat ze de koning en koningin van Engeland hebben ontmoet? Het bezoek was er natuurlijk niet alleen voor Lord of the Lost. King Charles was voor een staatsbezoek bij in Duitsland. Hier sprak hij onder andere in de Duitse Tweede Kamer. Inclusief een aardig woordje Duits. Dat is ook al een hele prestatie.

Meer hoop

Het kan in ieder geval geen kwaad om koninklijke ondersteuning te krijgen. In Duitsland hoeven ze hier niet op te rekenen. Duitsland heeft al jaren geen koningshuis meer. Daarom is het nu wel extra bijzonder dat de band een koningspaar ontmoet heeft. Dat zorgt voor een spreekwoordelijke band wat alleen maar kan helpen.

Ondertussen hebben al meer dan 600.000 mensen de video van Lord of the Lost bekeken op YouTube. Of dat een indicatie geeft voor de finale op 13 mei is nog maar de vraag. Toch heb ik stiekem wel meer hoop dat een jaar geleden. Hoewel ik het nummer Blood & Glitter niet echt heel erg fijn vindt, denk ik wel dat er oren voor zijn op het Songfestival.

De grote finale van het Eurovisie Songfestival komt steeds dichterbij. Het wordt een feestelijke en vooral muzikale maand, dat staat nu al vast. Dus hopen dat Lord of the Lost meer bekende mensen mag ontmoeten. Want ‘vriendjespolitiek’ hoort er toch een beetje bij hé? Ik ben benieuwd of Charles ook op Duitsland gaat stemmen.

Scoor toffe Songfestival-kleding en accessoires. Bezoek onze webshop!