Wie zitten er in de selectiecommissie die Mia en Dion koos als inzending?
Bron: AVROTROS

Wie zitten er in de selectiecommissie die Mia en Dion koos als inzending?

Geschreven door Daniël Schalk

De Nederlandse selectiecommissie ligt onder een vergrootglas vanwege hun keuze voor Mia en Dion. Het gelegenheidsduo krijgt veel kritiek over zich heen door de optredens op de pre-parties in Madrid en Amsterdam en daar wordt de selectiecommissie op aangekeken. Maar wie zitten er eigenlijk in de commissie?

Cornald Maas

Al jaren is Cornald Maas aan het Songfestival verbonden. In 2004 verzorgde hij voor het eerst het tv-commentaar. Als in 2013 het Nationaal Songfestival in de ban wordt gedaan, neemt Cornald plaats in de selectiecommissie. Cornald presenteert daarnaast voor AVROTROS verschillende tv-programma’s over cultuur.

Jan Smit

Ook Jan Smit zit sinds 2013 in de commissie. Hij heeft aangekondigd dat hij na dit jaar de groep verlaat. Ook onthulde de zanger en presentator dat hij het er als enige commissielid niet mee eens was om Mia en Dion naar Liverpool te sturen. Zijn besluit om de commissie te verlaten heeft hier niks mee te maken.

Sander Lantinga

Radio Veronica-dj Sander Lantinga zit sinds 2020 in de commissie. In 2021 verzorgde Sander het commentaar bij het Songfestival op NPO 1. Zijn radio-maatje Coen Swijnenberg zat tot vorig jaar ook in de selectiecommissie, maar samen met Joyce Hoedelmans verliet hij de commissie na het vorige Songfestival.

Hila Noorzai

Nieuw in de selectiecommissie dit jaar is Hila Noorzai. Hila is groot Songfestival-fan en was dj bij Qmusic. In 2021 presenteerde ze in Rotterdam alle persconferenties met de inzendingen. Samen met mede-commissielid Cornald Maas presenteerde ze 15 april de Amsterdamse pre-party Eurovision in Concert.

Carolien Borgers

Ook Carolien Borgers voegde zich dit jaar bij de selectiecommissie. Carolien is radio-dj bij NPO Radio 2. Ze presenteert iedere zaterdag Muziekcafé. Carolien is ook zangeres. In 2014 bracht ze haar Nederlandstalige debuutalbum De Andere Ik uit. In 2016 werd ze vijfde in de RTL4-zangwedstrijd It Takes 2.

Eric van Stade

De meest onbekende naam in de selectiecommissie is Eric van Stade. Eric is de algemeen directeur van de publieke omroep AVROTROS. In 2014 werd hij aangesteld als directeur na de fusie van de omroepen AVRO en TROS. Van Stade was eerder de topman van SBS Broadcasting, het huidige Talpa TV.

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én word lid van onze Facebook-groep!