Oekraïners enthousiast over hun inzending, hopen op hoge eindnotering
Bron: EBU

Oekraïners enthousiast over hun inzending, hopen op hoge eindnotering

Geschreven door Vica Kolbeek

Oekraïne-watcher Vica volgt TVORCHI in aanloop naar het Songfestival.

Sinds de nationale finale in december heeft TVORCHI, die Oekraïne vertegenwoordigd, veel veranderd aan hun act en lied. Na veel en moeilijke voorbereidingen in Oekraïne zijn ze er nu helemaal klaar voor om op vanavond voor Oekraïne op het Songfestival te staan.

Revamp nummer

Een van de dingen die in de tussentijd is veranderd is het nummer zelf. TVORCHI heeft het nummer een revamp gegeven en een aantal dingen toegevoegd waardoor het nummer nog krachterig is. Waar veel Oekraïners heel enthousiast over zijn is dat TVORCHI nu ook een gedeelte in het Oekraïens zingt.

Dit heeft TVORCHI gedaan omdat ze het vaak hoorden van mensen dat ze het jammer vonden dat er geen Oekraïense taal in het nummer zat. TVORCHI heeft ook de bridge aangepast en de Oekraïners vinden het nummer nu een stuk beter.

Staging

Naast het nummer is de staging ook enorm verbeterd. Bij de nationale finale kwam het teken van kernenergie veel naar voren, nu komt juist het staal meer naar voren. Persoonlijk vindt ik dat beter omdat het lied gaat over het hebben van een hart van staal. De wereldbol is ook een mooie toevoeging.

Daarnaast zijn er nog veel meer dingen verbeterd aan een staging die al heel sterk was. Veel Oekraïners zijn laaiend enthousiast over het optreden dat online is gezet en zien Oekraïne hoog eindigen. Top 10 wordt vaak genoemd, en ik denk zelf dat een top 10 plek wel mogelijk is voor Oekraïne.

Winnen geen prioriteit

Als je naar het Songfestival gaat staat winnen bovenaan, maar voor TVORCHI is winnen geen prioriteit op dit moment. Ze willen de kracht van de Oekraïners laten zien en doorgeven. Volgens TVORCHI is er op dit moment een andere winst belangrijker, die van de oorlog.

Al deze veranderingen hebben het nummer dus veel sterker gemaakt en daarbij ook het optreden. De eerste beelden beloven al heel wat! Ik ben benieuwd waar Oekraïne gaat eindigen.

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én word lid van onze Facebook-groep!