Liverpool is gaststad van Songfestival 2023 op 9, 11 en 13 mei
Bron: EBU

Liverpool is gaststad van Songfestival 2023 op 9, 11 en 13 mei

Geschreven door Daniël Schalk

De stad die volgend jaar het Eurovisie Songfestival zal huisvesten is Liverpool. Dat heeft de Britse publieke omroep BBC vrijdagavond bekendgemaakt. Het ging tussen Liverpool en Glasgow. Eerder waren ook Birmingham, Leeds, Newcastle, Sheffield en Manchester in de race, maar zij vielen vorige week af.

De halve finales vinden plaats op dinsdag 9 en donderdag 11 mei 2023 en de grote finale is op zaterdag 13 mei 2023. De locatie van het Songfestival is het in 2008 geopende sport- en evenementencentrum M&S Bank Arena, ook wel Liverpool Arena genoemd. In de zaal kunnen maximaal 11.000 mensen.

Het Songfestival werd dit jaar gewonnen door Oekraïne, maar de EBU besloot dat het Songfestival daar vanwege de oorlog niet kan plaatsvinden. Het Verenigd Koninkrijk nam daarna de organisatie over. De Britse omroep BBC zal het Songfestival in overleg met de Oekraïense omroep UA:PBC organiseren.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!