Déze vier acts strijden om Nederland te mogen vertegenwoordigen
Bron: AVROTROS

Déze vier acts strijden om Nederland te mogen vertegenwoordigen

Geschreven door Daniël Schalk

Zaterdag nemen vier acts het tegen elkaar op in de nationale voorronde van het Junior Eurovisie Songfestival 2022. Nederland kiest zaterdagavond één van hen als inzending voor Armenië. Wie betreden het strijdtoneel? Wij lichtten aan de vooravond de vier potentiële inzendingen uit.

HIGH5 | Because I Know

AVROTROS heeft na de auditieronde vier acts samengesteld. De jongens Danny, Kaey, Luuk, Thijs en Thomas vormen de boyband HIGH5. Met het nummer Because I Know doen zij een gooi naar de winst. Het liedje is geschreven en gecomponeerd door Julian Vahle, de zoon van presentatrice Linda de Mol. De laatste keer dat een boyband won was in 2017. De groep FOURCE werd uiteindelijk vierde in Georgië.

Infinity | Never Ever

De girlband Infinity bestaat uit Eva, Kayleigh, Larissa en Lemay. Zij doen mee met het liedje Never Ever waarin hun vriendschap wordt bezegeld. Het is een typisch girlband-liedje van vier meiden die elkaar een half jaar geleden nog niet konden en nu claimen beste vriendinnen te zijn. Het nummer is gemaakt door Jermain van der Bogt, beter bekend als Wudstik. In 2013 deed hij mee aan The voice of Holland.

Luna | La Festa

De enige solist is Luna. Voor haar had AVROTROS geen partner(s) in crime. Erg is dat absoluut niet, want de Nederlandse voorronde werd 11 van de 19 edities gewonnen door een solist. Luna doet mee met het zomerse uptempo nummer La Festa. Of dat uiteindelijk gaat werken in Armenië is de grote vraag. Het Junior Songfestival vindt plaats op 11 december, vlak voor kerst. De zomer is dan nog ver weg.

Mixed Up | It Doesn’t Matter

En tot slot is daar de gemengde groep Mixed Up, bestaande uit Joep, Lois, Noor en Sam. Hun lied It Doesn’t Matter gaat over dat je jezelf mag zijn, ongeacht afkomst of seksuele voorkeur. Ook dit nummer is gemaakt door Wudstik. Uit de reacties op het YouTube-kanaal van het Junior Songfestival blijkt dat Luna en Mixed Up de grootste fanbase hebben. De strijd lijkt dus tussen Luna en Mixed Up te gaan.

Het Junior Songfestival is morgen, 24 september, om 19:20 uur te zien op NPO Zapp. Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws en volg ons ook op TikTok!