Max en Anne vertegenwoordigen Nederland op het Junior Eurovisie Songfestival

Max en Anne vertegenwoordigen Nederland op het Junior Eurovisie Songfestival

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond stond NPO 3 in het teken van de finale van het Junior Songfestival. In de finale stonden Remix,Max & Anne, Kiya en Anna tegenover elkaar. Het werd een spannende finale voor de vier acts.

Uiteindelijk wisten Max & Anne er met de winst vandoor te gaan. Zij mogen straks op gaan treden op het Junior Eurovisie Songfestival in Minsk. Hiermee treden zij in de voetsporen van FOURCE. Deze boyband mocht Nederland vorig jaar vertegenwoordigen. 

De finale van het Junior Songfestival werd gepresenteerd door Romy Monteiro. Zij stond de vier acts in raad en daad bij. Alle vier de acts werden beoordeeld door drie juryleden. Tommie Christiaan, zangeres Maan en Buddy Vedder zaten in de jury. Daarnaast mocht ook FOURCE hun mening geven. De kijkers thuis hadden ook een stem.

Het Junior Eurovisie Songfestival is het 'kleine broertje' van het Eurovisie Songfestival. Volgend jaar zal het Eurovisie Songfestival in Israël plaats vinden. Wie in de voetsporen van Waylon zal treden is nog niet bekend. Onlangs gaf Jan Smit aan bij RTL Boulevard dat er nog geen artiesten gevraagd zijn door AVROTROS.

Foto: Nicolien Kroon