Michael Ben David toch niet gediskwalificeerd
Bron: EBU

Michael Ben David toch niet gediskwalificeerd

Geschreven door Daniël Schalk

De Israëlische inzending Michael Ben David blijkt toch niet te zijn gediskwalificeerd vanwege het kussen van presentatoren Laura Pausini en Alessandro Cattelan in de tweede halve finale. Songfestival-organisator EBU laat aan de website ESCXTRA.com weten dat Israël niet is gediskwalificeerd.

De EBU laat weten dat het gaat om een misverstand. Tijdens een persconferentie met de presentatoren stelde een journalist een vraag over Michael en gebruikte te term ‘gediskwalificeerd’, maar hij bedoelde dat Michael zich niet had gekwalificeerd. De presentatoren begrepen de vraag verkeerd.

De Italiaanse omroep Rai, dat het Songfestival dit jaar organiseert, meldde vrijdag dat Michael Ben David zou zijn gediskwalificeerd. Israël plaatste zich donderdag tijdens de tweede halve finale niet voor de finale, maar door de diskwalificatie zou Israël niet worden opgenomen in het eindklassement.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!