Big Five-landen in actie op laatste repetitiedag
Bron: EBU / Andres Putting

Big Five-landen in actie op laatste repetitiedag

Geschreven door Daniël Schalk

De repetitieweek wordt vandaag afgesloten door de Big Five-landen. Na acht dagen repeteren komt er na vandaag een einde aan de repetitieweek. Frankrijk is als eerste aan de beurt, gevolgd door gastland Italië. Het is de tweede keer dat de inzendingen van de Big Five-landen het podium betreden.

Italië, het Verenigd Koninkrijk en Spanje behoren dit jaar tot de topfavorieten. Italië staat bij de bookmakers momenteel op de tweede plaats, het Verenigd Koninkrijk en Spanje staan respectievelijk op vier en vijf. Frankrijk staat op plek 10. Voor Duitsland ziet het er slechter uit. Malik staat nu op plek 26.

De pers krijgt de optredens van de Big Five vandaag in zijn geheel te zien. Er mocht dit jaar voor het eerst geen pers aanwezig zijn bij de eerste repetitieronde. Morgen zijn er geen repetities vanwege de openingsceremonie. Maandag wordt de eerste halve finale twee keer in zijn geheel gerepeteerd.

Het repetitieschema van vandaag:

  • 10.00 - 10.20 uur: Frankrijk
  • 10.25 - 10.45 uur: Italië
  • 10.50 - 11.10 uur: Verenigd Koninkrijk
  • 11.15 - 11.35 uur: Spanje
  • 11.40 - 12.00 uur: Duitsland

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!