Repetities vandaag van start in Rotterdam Ahoy
Bron: EBU / Jurga Urbonaite

Repetities vandaag van start in Rotterdam Ahoy

Geschreven door Daniël Schalk

Vandaag starten in Rotterdam Ahoy de repetities van de 39 inzendingen voor het Eurovisie Songfestival 2021. De Litouwse inzending The Roop betreedt straks om 10:00 uur als allereerste inzending het Songfestival-podium in de Rotterdamse concertzaal. Vandaag komen er zeven landen in actie.

Na Litouwen betreden Slovenië, Rusland en Zweden voor 30 minuten het podium. Na de lunch zijn vanaf 13:40 uur Australië, Noord-Macedonië en Ierland aan de beurt. Na Ierland zit de eerste repetitiedag er om 15:30 uur op. Na elke repetitie geven de artiesten een persconferentie van 20 minuten.

De Australische inzending Montaigne is niet fysiek in Rotterdam. Vanwege het reisverbod in Australië naar Europa kan zij niet komen. Ze zal optreden vanuit haar eigen land, door middel van haar eerder opgenomen ‘live-on-tape’-optreden. Wat er tijdens haar repetitiemoment gebeurt, is nog onduidelijk.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op FacebookTwitter en Instagram én word lid van onze Facebook-groep om mee te praten!