Duo-column: ‘Het is een teleurstellende ontwikkeling’
Bron: YouTube

Duo-column: ‘Het is een teleurstellende ontwikkeling’

Geschreven door Redactie

Vincent en Daniël van Songfestival Update laten hun licht schijnen op de actuele ontwikkelingen rondom het Eurovisie Songfestival 2022 in Turijn en de Nederlandse inzending S10.

Vrijdag gaat het voor S10 écht beginnen, want dan vliegt ze naar Turijn. Zaterdag heeft ze haar eerste repetitie, maar dan krijgen wij nog niks over de act te weten. De eerste repetitieronde is dit jaar namelijk besloten. We moeten dus wachten tot haar tweede repetitie op 4 mei. Ook mogen er dit jaar van de tweede repetities door de aanwezige pers geen beelden worden gemaakt. Wij hebben een online persaccreditatie gekregen en kunnen straks dus wel vertellen hoé de optredens eruit gaan zien, maar de rest van Europa moet tot de liveshows wachten om het te zien. Het zal de liveshows wellicht spannender maken, maar ik denk dat Europa nu pas later in de Songfestival-sferen komt.

Nog even iets anders. Begin deze maand stond Getty Kaspers tijdens Eurovision in Concert voor onze camera en toen vroeg zij zich hardop af waar Duncan Laurence is gebleven. Afgelopen donderdag kwam deze video online en de reacties waren niet mals. Als er #ophef is ben je tegenwoordig altijd verplicht om een kant te kiezen, dus welke kant kies jij Vincent? Ik die van Getty. Ze heeft toch gewoon gelijk? Ik vind het ook jammer dat Duncan niet optreedt tijdens Eurovision in Concert of Het Grote Songfestivalfeest. Misschien wil hij van het Songfestival-etiket afkomen, maar hij heeft zijn huidige succes wel aan het Songfestival te danken. Waar was hij geweest zonder het Songfestival?

Daniël

Laat ik vooropstellen dat ik het niet zo belangrijk vindt waar Duncan Laurence wel of niet komt. Ik vind het ook een beetje sneu dat Getty hier tegen de media ongevraagd over moet beginnen. Natuurlijk komt Getty wél bij Eurovision in Concert opdraven, want verder wordt ze nergens meer gevraagd. Duncan daarentegen denkt aan zijn (internationale) carrière en dat is breder dan het Songfestival. Natuurlijk was hij niks geweest zonder het Songfestival, maar we moeten allemaal door.

En door moeten we zeker. Eind van de week de eerste repetities en vanaf dan zullen er zeker een paar artiesten door de mand vallen. Ik vind het jammer dat er tijdens die eerste repetitie geen pers bij mag zijn. Niet alleen omdat ik daar graag zelf bij had willen zijn, maar ook omdat het meer duidelijkheid gaat geven over het verloop van de wedstrijd. In het voetbal zie je ook steeds meer besloten trainingen. Dat vind ik een teleurstellende ontwikkeling. Je maakt zo’n show immers voor de fans.

Vincent

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!