Achter Het Lied - Brividi: Liefde zonder angst bestaat niet
Bron: EBU

Achter Het Lied - Brividi: Liefde zonder angst bestaat niet

Geschreven door Vera Verkooijen

In Achter het lied duiken we elke dinsdag en zaterdag in de lyrics van inzendingen van het songfestival. Vandaag is de beurt aan het nummer Brividi van de inzending van Italië: Mahmood en BLANCO. 

Het nummer Brividi krijgt van de bookmakers al sinds het moment dat het uitkwam een grote kans om te winnen. Zangers BLANCO en Mahmood - je kent de laatste misschien van het songfestival in 2019, waar hij tweede werd met het nummer Soldi, net onder Duncan Laurence - hebben een krachtig duet neergezet om hun land mee te vertegenwoordigen. 

Brividi, wat rillingen betekent, gaat over het lef hebben om lief te hebben. Het is een ode aan ieder die ondanks angst toch blijft vechten voor liefde, in welke vorm en voor wie dan ook. Wat de heren betreft gaat het nummer over vrijheid en verlangen. Ze weten dat liefde niet alleen leuk is, er zijn valkuilen, drempels en bergen. Maar het is belangrijk juist ondanks dat, lief te hebben.

De heren kozen een interessante plek voor hun videoclip, namelijk Nederland! De reden voor deze keuze ligt misschien in de lyrics zelf. Er wordt gezongen over de droom samen te vliegen op een diamanten fiets. Natuurlijk zou het ook een knipoog kunnen zijn naar het afgelopen songfestival, hoe dan ook is het nummer een prachtig duet tussen twee mannen wiens eigen stijlen een bijzondere combinatie opleveren. Liefde zonder angst bestaat niet, maar overwinnen, dat doet liefde altijd.