Mahmood & Blanco - Italië
Bron: EBU

Mahmood & Blanco - Italië

Biografie

Mahmood wordt geboren op 12 september 1992 in Milaan, Italië. In 2012 doet Mahmood, die eigenlijk Alessandro Mahmoud heet, mee aan X Factor. Hij komt niet ver. Een jaar later brengt hij zijn debuutsingle Fallin' Rain uit. In 2019 doet hij mee aan de Italiaanse voorronde Sanremo voor het Eurovisie Songfestival. Hij wint met Soldi. Op het Songfestival wordt hij tweede, achter Duncan Laurence.

Blanco wordt geboren op 10 februari 2003 in Lombardije, Italië. In juni 2020 brengt Blanco, die eigenlijk Riccardo Fabbriconi heet, in eigen beheer de EP Quarantine Paranoid uit op SoundCloud. Het wordt opgemerkt door Universal Music, dat Blanco een platencontract aanbiedt. Daarna volgt zijn debuutsingle Belladonna (Adieu). Hij scoort vervolgens diverse hits, zoals La Song Nostra en You Make Me Mad.

Selectie

Op zaterdag 5 februari 2022 treden 25 acts aan in de finale van de Italiaanse voorronde Sanremo voor het Eurovisie Songfestival. Het duo Mahmood en Blanco wordt uitgeroepen tot winnaar. De winnaar van Sanremo gaat niet automatisch naar het Songfestival, de keuze ligt bij de artiest zelf. Na hun overwinning maken Mahmood en Blanco op een persconferentie bekend dat zij Italië zullen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2022, dat door de winst van Måneskin in Italië plaatsvindt.

Nummer

Het duo Mahmood en Blanco vertegenwoordigt Italië in eigen land met het Italiaanstalige nummer Brividi. De letterlijke vertaling van de titel is ‘Rillingen.’ Brividi werd in 24 uur meer dan 3,3 miljoen keer gestreamd op Spotify en heeft daarmee het record gevestigd voor het hoogste aantal streams in 24 uur in Italië. Het lied is door Mahmood en Blanco zelf geschreven. De videoclip is opgenomen in Nederland.

Videoclip