Onderzoek naar Oekraïense inzending, mogelijk niet naar Italië
Bron: EBU

Onderzoek naar Oekraïense inzending, mogelijk niet naar Italië

Geschreven door Daniël Schalk

De deelname van de Oekraïense inzending Alina Pash aan het Eurovisie Songfestival in Italië is in gevaar. De Oekraïense autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar Alina Pash, omdat zij in 2015 naar de Krim zou zijn gereisd. Als dat daadwerkelijk zo is, mag zij Oekraïne in mei niet vertegenwoordigen in Turijn.

Deelnemers van de Oekraïense voorronde Vidbir mogen niet via Rusland naar de Krim zijn gereisd. Alina Pash zou de publieke omroep UA:PBC het bewijs hebben geleverd dat dit niet het geval was, maar op social media gaan er nu geruchten dat zij dit wel heeft gedaan. De autoriteiten doen nu onderzoek.

Alina Pash won op zaterdag 12 februari 2022 de Oekraïense voorronde Vidbir. De winnaar werd voor 50 procent bepaald door een driekoppige vakjury, met daarin onder andere Songfestival-winnaar Jamala (2016), en voor 50 procent door de kijkers thuis. Er deden act acts mee aan de nationale finale.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep om mee te praten!