Zó kan je stemmen op Ayana voor het Junior Songfestival 2021
Bron: AVROTROS / Chantal Antonides

Zó kan je stemmen op Ayana voor het Junior Songfestival 2021

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Sinds vrijdagavond zijn de stembussen voor het Junior Eurovisie Songfestival 2021 geopend. Bij het Junior Eurovisie Songfestival mag je ook op je eigen land stemmen, dus onze inzending Ayana heeft je hulp nodig om zondag in Parijs te winnen! Wij leggen uit hoe het stemmen in zijn werk gaat.

De winnaar van het Junior Eurovisie Songfestival wordt ieder jaar voor 50 procent bepaalt door de kijkers thuis, de andere 50 procent wordt bepaald door de vakjury’s van alle deelnemende landen. De kijkers thuis kunnen in twee fases online hun stem uitbrengen en mogen ook op hun eigen land stemmen!

Fase 1

De eerste fase is vrijdag 17 december om 20:00 uur van start gegaan. Tot het begin van de internationale finale van aanstaande zondag kan er gestemd worden op de 19 deelnemende landen. Zondag om 15:59 uur sluit de eerste stemronde. Om te kunnen stemmen, moet je eerst een samenvatting van alle liedjes bekijken. Daarna moet je drie nummers selecteren om op te stemmen. Alleen dan is je stem geldig.

Fase 2

De tweede fase start zondag als alle landen hebben opgetreden. Na het optreden van de Portugese inzending Simão Oliveira gaan de stembussen voor ongeveer 15 minuten weer open. Het publiek moet weer op drie landen stemmen. Alle online stemmen worden omgezet in punten. Elk land heeft 58 punten om te verdelen. Het land met de meeste punten wint het Junior Eurovisie Songfestival 2021 in Parijs.

Heb jij al op Nederland gestemd? Stemmen kan via vote.junioreurovision.tv.