Achter Het Lied - Reír: Lachen met de wereld
Bron: EBU

Achter Het Lied - Reír: Lachen met de wereld

Geschreven door Vera Verkooijen

In Achter Het Lied onderzoekt onze redacteur Vera waar de nummers van het Junior Songfestival nou precies over gaan. In deze editie staat de inzending van Spanje centraal: Reír van Levi Díaz.

Levi Díaz is de huidige Voice Kids-winnaar van Spanje en doet dit jaar mee in Frankrijk met een upbeat en vrolijk nummer: Reír. Levi heeft dus al eerder op het podium gestaan, maar dat deed hij toen voornamelijk met emotionele ballads. Een hele verandering voor de jonge zanger dus, maar niet eentje waar hij voor afschrikt. 

Reír is een oproep om te lachen, te dansen en je emoties te uiten. De revolutie is volgens Levi begonnen en het is zijn doel met zijn nummer om iedereen te laten lachen. In het nummer zijn verschillende instrumenten van over de wereld te horen, om zo iedereen in Europa bij deze missie te kunnen betrekken. 

Lachen is voor Levi een van de belangrijkst dingen, dus is het voor hem heel logisch dit te verspreiden naar meer mensen. “Samen creëren we een wereld vol kleuren en emoties”, zoals hij zingt in zijn nummer. Wij hopen dat Levi alle kijkers aan het lachen en dansen krijgt.