Twee maanden voor Junior Songfestival: déze liedjes zijn bekend
Bron: EBU

Twee maanden voor Junior Songfestival: déze liedjes zijn bekend

Geschreven door Daniël Schalk

Over precies twee maanden vindt in Parijs de 19de editie van het Junior Eurovisie Songfestival plaats. Aan de 19de editie op zondag 19 december doen heel toepasselijk 19 landen mee. Tot nu toe zijn er nog maar vijf liedjes bekend, waaronder die van Nederland. Wij zetten deze op een rijtje!

Duitsland

Duitsland was het eerste land dat hun liedje bekend heeft gemaakt. Op vrijdag 10 september kozen onze oosterburen hun artiest én lied voor Parijs. Pauline zal met het nummer Imagine Us afreizen naar Frankrijk.

Nederland

Op 25 september namen vier acts het tegen elkaar op in de Nederlandse voorronde. De finale werd gewonnen door Ayana, die nu met haar nummer Mata Sugu Aō Ne mee mag doe aan het Junior Songfestival. Matheu, die Nederland in 2019 vertegenwoordigde, denkt dat Ayana zelfs kan gaan winnen

Polen

Na twee overwinningen oprij in 2018 en 2019, moest Polen vorig jaar de titel afstaan aan Frankrijk. Nu mag Sara James proberen om met het lied Somebody het Junior Songfestival weer terug te halen naar Polen.

Malta

Afgelopen zaterdag heeft Malta als vierde land hun nummer bekendgemaakt. Het duo Ike & Kaya won zaterdag de nationale finale en mag nu met My Home hun vaderland gaan vertegenwoordigen.

Spanje

Dat Levi Díaz voor Spanje naar het Junior Songfestival mag is al een tijdje bekend, maar gisteren is ook het nummer gereleased. Levi doet met Reír mee. Reír betekent ‘Lachen’. Het nummer is een uitnodiging aan kinderen wereldwijd om zich te verenigen om de wereld met liefde leuker te maken.

Azerbeidzjan, Ierland, Noord-Macedonië, Portugal en Servië hebben wel al hun artiest gekozen en bekendgemaakt, maar het lied nog niet. Oekraïne kiest hun inzending 23 oktober en Rusland 30 oktober.