Vanavond op tv: Nederland kiest inzending voor Junior Songfestival in Parijs
Bron: AVROTROS

Vanavond op tv: Nederland kiest inzending voor Junior Songfestival in Parijs

Geschreven door Daniël Schalk

Vier acts strijden vanavond in de nationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival om Nederland te mogen vertegenwoordigen in Parijs. Op zondag 19 december nemen 19 landen het tegen elkaar op tijdens de 19de editie van het Junior Eurovisie Songfestival en vanavond kiest Nederland haar inzending.

Solisten Ayana en Priscilla, de meidengroep MELODY en de groep SH!NE nemen het vanavond tegen elkaar op. MELODY bestaat uit Angelina, Ceder, Faye, Mirre en Solin. Jade, Loïs en Lyova vormen SH!NE. Ook zingen zij hun gezamenlijke lied Let’s Sing Together over hun gemeenschappelijke liefde voor zingen.

De finalisten worden vanavond beoordeeld door de vakjury, bestaande uit Jeangu Macrooy, Emma Heesters en Rolf Sanchez, en de kinderjury met daarin onder andere UNITY, de winnaar van 2020. De kijkers thuis kunnen online via de website juniorsongfestival.nl ook hun stem uitbrengen op hun favoriet.

Romy Monteiro en Buddy Vedder nemen voor het derde jaar oprij de presentatie op zich. Romy en Buddy vormen sinds 2019 het presentatieduo. Daarvoor presenteerde Romy de voorronde twee jaar alleen. Het Junior Songfestival vindt net als vorig jaar weer plaats in Rotterdam Ahoy op de RTM Stage.

Het Junior Songfestival is vanavond vanaf 19:20 uur live te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons nu ook op TikTok!