Vanavond: Nederland kiest inzending voor Junior Songfestival 2020
Bron: AVROTROS

Vanavond: Nederland kiest inzending voor Junior Songfestival 2020

Geschreven door Daniël Schalk

Vier finalisten strijden vanavond tijdens de nationale finale van het Junior Songfestival om Nederland te mogen vertegenwoordigen. De meidengroep UNITY, het duo Janae & Jacky, de boyband T-SQUARE en solist Robin nemen het vanavond in Rotterdam Ahoy tegen elkaar op tijdens de nationale voorronde.

De winnaar mag Nederland volgende maand, op 29 november, vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisie Songfestival. Polen zou dit jaar voor de tweede keer oprij het gastland zijn, maar vanwege het coronavirus zullen de inzendingen van de dertien deelnemende landen optreden vanuit hun eigen land.

Er zal vanavond vanwege het coronavirus ook geen publiek aanwezig zijn in Ahoy. AVROTROS besloot dit in augustus al, ondanks dat er toen net versoepelingen van de coronamaatregelen waren aangekondigd. De omroep vindt het niet verantwoord om zoveel kinderen in Ahoy bijeen te laten komen.

De vier finalisten worden vanavond beoordeeld door de vakjury, bestaande uit Duncan Laurence, Emma Heesters en Ronnie Flex, en de kinderjury met daarin ook Matheu, die vorig jaar won. De kijkers thuis kunnen online via de website juniorsongfestival.nl ook hun stem uitbrengen op hun favoriete act.

Het Junior Songfestival is vanavond, 26 september, om 19:25 uur te zien op NPO Zapp.